Postarea pe rețelele de socializare, fără drept, a fotografiilor unor persoane poate da naștere dreptului de a cere daune.

Este adevărat că, în prezent, libertatea de exprimare a fost dusă la un nivel nebănuit în trecut, acest aspect fiind datorat aplicațiilor de social media disponibile unui număr foarte mare de persoane. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest lucru nu a dus și la renunțarea sau limitarea protecției valorilor sociale tradiționale,…

Postările pe rețele de socializare gen Facebook, Twitter, Linkedin, etc. pot atrage sancționarea autorului în cazul în care prin acestea se lezează demnitatea, imaginea sau viața privată a vreunei persoane.

Având în vedere Decizia nr. 4546/2014 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, postările pe rețelele de socializare pot da naștere dreptului de a obține daune morale, pentru acoperirea prejudiciului de ordin moral, de către persoana căreia i s-a adus atingere demnității, onoarei și/sau reputației, vieții private și propriei imagini. Ba mai mult decât atât,…

Falsul informatic poate fi săvârșit și prin deschiderea/utilizarea unui cont pe o rețea de socializare, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane.

Înalta Curte de Casație și Justiție, în completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a decis că fapta unei persoane de a deschide şi utiliza un cont pe o reţea de socializare pe numele unei alte persoane, unde sunt postate fără acordul acesteia informaţii, fotografii şi imagini video, constituie infracțiune. „Fapta de a deschide şi…