Probarea domiciliului în fapt pentru stabilirea competenței teritoriale a instanțelor de judecată.

Întâlnim deseori în practică situații a unor Reclamanți/Pârâți care nu locuiesc la adresa menționată în Cartea de identitate, acest lucru având importanță asupra stabilirii competenței teritoriale a instanțelor de judecată. Vom analiza și reda speța unui conflict de muncă, acest litigiu generând un conflict negativ de competență între Tribunalul București (domiciliul în fapt al contestatorului…

Executarea silită a obligației de întreținere datorată minorului pentru viitor

În practică, întâlnim adesea situații în care părintele separat de minor/minori este supus executării silite cu privire la întreținerea datorată, inclusiv pentru viitor, până la momentul împlinirii minorului/minorilor a vârstei majoratului. În continuare, vom încerca să aducem argumente împotriva unor astfel de soluții abuzive, pe care le considerăm nelegale. În primul rând, trebuie plecat de…

Încetarea executării silite, ca urmare a lipsei bunurilor urmăribile din patrimoniul debitorului sau a imposibilității de valorificare a unor astfel de bunuri

În Codul de Procedură Civilă sunt prevăzute expres cazurile de încetare a executării silite, fiind reglementată inclusiv situația în care executarea nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilității de valorificare a unor astfel de bunuri. Aceste dispoziții sunt prevăzute de art. 703 alin. (1) pct. 2.…